De bestaande riolering in de Torenvenstraat is in zeer slechte staat en heeft al meermaals verzakkingen veroorzaakt. De gemeente Nijlen gaat dit probleem in samenwerking met Aquafin grondig aanpakken door de riolering tussen de aansluiting met de Emblemsesteenweg en de Vredestraat volledig te vernieuwen. Dit betekent dat ook het kruispunt van de Torenvenstraat met de Emblemsesteenweg een tijdje onderbroken zal zijn. Er wordt in de Torenvenstraat ook een regenwatersysteem aangelegd waarbij het regenwater apart van het afvalwater wordt opgevangen in grachten en deels in buizen. Nadat de nieuwe riolering is geplaatst, krijgt de Torenvenstraat een nieuw wegdek en er komt ook een fietspad. De kostprijs van de werken bedraagt ruim 1 189 000 euro, waarvan de gemeente Nijlen 163 264,11 euro zal betalen. De werken zullen ongeveer een jaar duren. De stand van zaken van de werken kan gevolgd worden op de website www.aquafin.be via de rubriek 'werken in uw gemeente'.

De verschillende fases

Rioleringswerken fase 1

Vanaf 3 augustus start de eerste fase van de rioleringswerken. Deze omvat het kruispunt met de Emblemsesteenweg tot aan de zijstraat ter hoogte van huisnummer 15. Het kruispunt Emblemsesteenweg-Lindekensbaan-Torenvenstraat zal vanaf de week van 3 augustus augustus enkele weken onderbroken zijn. Tegen 1 september zal het kruispunt opnieuw beschikbaar zijn.

Rioleringswerken fase 1

In de tweede fase schuiven de werken op tot aan de grens met Lier. Tijdens de werken zal de verbinding naar Lier via Vredestraat en de smalle Kromme Ham om veiligheidsredenen afgesloten worden voor autoverkeer. Dit is het geval sinds 14 juli.

foto: Torenvenstraat Nijlen